2 lei la Week-End după ora 19

de Ligia Voro

09 aprilie 2014 11:43 Categoria: Eveniment, Politica/Administratie, Social, Economic, Stiri calde

Consilierii locali au votat în ședința extraordinară de joi introducerea unei taxe de 2 lei pentru intrarea în Complexul de Agrement și Sport Mureșul după ora 19.00. Nu veți plăti această sumă doar dacă veți ajunge în complex după ora 22. Argumentul consilierilor a fost că prin această taxă vor fi împiedicați să ajungă în complex acei târgumureșeni care utilizează apa din bazine pentru a se îmbăia.

“ Există un fenomen care se petrece aproape după ora 19.00 sau se petrecea  de persoane, de târgumureșeni care efectiv așteaptă ca ora 19.00 să se întâmple pentru a putea intra cu acces gratuit și nu neapărat pentru promenadă, ci mai mult pentru baie”, susține Ioana Roman, consilier local PD-L.

 “ Există foarte multe plângeri venite din partea clientelei de la complexul Weekend și de la agenții economici care au deplâns faptul că după ora 7 unii locuitori ai Tîrgu-Mureșului folosesc ocazia de a avea acces gratuit în Weekend și fac băile care în mod normal și civilizat trebuie făcute acasă”, a declarat Peti Andrei, viceprimar municipiul Tîrgu-Mureș

Împotriva articolului prin care Executivul a propus introducerea acestei taxe au fost social-democrații.

“ Noi nu am avut taxă pentru această perioadă. Noi nu putem fixa taxă în mijlocul anului fiscal, trebuie anterior cu 31 decembrie 2013. Noi am zis altfel în Comisia juridică, să nu fie taxă în acel timp ca cetățenii să vină să își facă promenada în acea zonă, pentru a ajuta și comercianții și vadul ș.a.m.d. Practic eu am vrut să propun îndepărtarea articolului 9”, a precizat Olimpiu Sabău-Pop, consilier local PSD.

“  Între ora 19 și 22 nu există o taxă pe care ați instituit-o, ar fi o taxă nouă și o puteți institui potrivit legii”, a menționat Maria Cioban, secretar municipiul Tîrgu-Mureș.

Proiectul de hotărâre privind reglementarea închirierii terenurilor pentru terase de alimentație publică în Complexul de Agremen și Sport Mureșul a suscitat și alte discuții. Una s-a referit la situația comercianților care nu au încheiat contract de închiriere cu administrația complexului.

“ Acele persoane care nu au contract de închiriere, deci fără să îi identificăm, să introducem un articol în acest proiect prin care să cerem demolarea teraselor de alimentație publică care nu au contract de închiriere pe timpul verii” , a mai spus Olimpiu Sabău-Pop, consilier local PSD.

“ Dumneavoastră ați propus mai departe să o și demolăm. Se poate, dacă el nu îți plătește terasa se poate și noi ne angajăm ca în 3 zile să o aducem la forma inițială a locului pentru terasă, dar alimentația publică rămâne pentru că plătește concesiune”, a spus Ioan Cârcu, administrator Complexul de Agrement și Sport Mureșul.

Din cauza multitudinii de amendamente, câțiva consilieri au propus apoi amânarea proiectului de hotărâre și reluarea discuțiilor în comisiile de specialitate. Ceea ce nu s-a întâmplat însă, astfel încât comercianții vor fi taxați pentru terase doar între lunile mai și august, târgumureșenii vor plăti un bilet de intrare de doi lei după ora 19.00, muzica se va putea auzi pe terase până la ora 24 în cursul săptămânii și până la ora 2 vineri și sâmbătă noaptea, anunțurile și inscripțiile în complex vor fi bilingve, iar cele SOS și în limba maternă a persoanei care și-a pierdut, de exemplu, copilul.

Numar de vizite: 254074
Trimite articolul pe e-mail
Trimite articolul pe unul din site-urile de mai jos

Bookmark and Share
Spune-ti parerea:

camp obligatoriu

camp obligatoriu

camp optional

If you can't read the word, click here.
CAPTCHA image for SPAM prevention


Noteaza acest articol:
 
Numar de voturi: 0 Media voturilor: 0
   

Eveniment, Invatamant

Eveniment, Invatamant

Eveniment, Invatamant

Eveniment, Invatamant

Eveniment, Invatamant

Eveniment, Sanatate, Social

Eveniment, Social

Eveniment, Social

Eveniment, Politica/Administratie, Stiri calde

Eveniment, Stiri calde

Eveniment, Sanatate, Stiri calde

Eveniment, Politica/Administratie, Stiri calde

Economic, Eveniment, Politica/Administratie, Social, Stiri calde

Eveniment, Politica/Administratie, Utile

Eveniment, Utile

Eveniment, Utile

Eveniment, Utile

Eveniment, Utile

Divertisment

PENINSULA: NOHA și exotismul latino

Divertisment

PENINSULA: Zdob și Zdub spun „Basta Mafia”!

Divertisment

PENINSULA: DJ set Faithless cu Sister Bliss

Divertisment

PENINSULA: Booha Academy, locul de întâlnire al DJ-ilor

Divertisment

PENINSULA: Șuie Paparude nu poate să lipsească

Nationale, Politica/Administratie

România se bagă în Libia prin NATO

Nationale

OPINII: Avem echipă, avem valoare, acum și digitalizare!

Nationale

Adrian Păunescu: Ultima poezie - De la un cardiac, cordial

Invatamant, Nationale

Guvernul a adoptat forma finală a Legii Educației Naționale

Nationale

Pentru un pumn de euro

Economic, Eveniment

Economic, Eveniment

Economic, Eveniment

Horoscopul Zilei


Berbec Taur
Gemeni Rac
Leu Fecioară
Balanţă Scorpion
Săgetător Capricorn
Vărsător Peşti
Trimite stire

Urmărește-ne

Tvmures pe Facebook Tvmures pe Youtube
design si implementare Reea, construit pe Typo3